YAKUPOĞLAN İLKOKULU

Vizyon: Sevginin, paylaşmanın, empati kurabilmenin içinde bulunan tüm ortamları daha da güzelleştirdiği gerçeğinden hareketle bu değerlerle beslenmiş; hem kendine hem çevresindeki tüm varlıklara değer vermeyi bilen, kendisiyle ve çevresiyle barışık mutlu çocuklar mezun etmek. Bilgiyi üreten, çağı yakalayan ve hatta düşünceleriyle çağın ötesine geçebilen, fark yaratan insanlar yetiştirmek.

Misyon: Özgüven oluşturmanın odak noktası olduğu, öğrenmeyi öğrenmeleri konusunda çocuklar için uygun sınıf ortamları oluşturarak okulumuzun, tüm paydaşların severek ve isteyerek geldikleri bir ortam olmasını sağlamaya gayret ediyoruz. Kendi içsel devinimlerinden hareketle bilgiyi üretebilemeleri ve sentezleyebilmeleleri ve bir ürün ortaya koyabilmeleri için öğrencilerini cesaretlendiren bir okul olma amacı ile hareket ediyoruz. Kendini sev, doğayı sev, bir canlıyı sev mottosundan hareketle bir canlının bakımını üstlenebilen, sorumluluk sahibi, olumlu bağ kurabilen, kıymet bilen insanlar olmaları için öğrencilerimize uygun ortamlar oluşturuyoruz. İşimiz insansa harcımız sevgi olmalı...

Başarılar: 2018-2019 Eğitim - Öğretim yılında toplamda 48 öğrencimiz çeşitli Anadolu Liselerine, Anadolu İmam Hatip Liselerine, İmam Hatip Liselerine, Anadolu meslek Liselerine, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine ve Açık Öğretim Lisesine yerleştirilmiştir.

Saatler: Derslerimiz saat 09.00 da başlayıp 14.30 son bulmaktadır.
Isınma: Kaloriferli
Servis Bilgisi: Öğretmen Servisi
Sportif Etkinlikler: Spor Sivas Şubesinin Düzenlediği Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler: 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları: Robot Yarışması
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Etwinning

Belgegeçer -

WEB - https://yakupoglanio.meb.k12.tr

Adres - YAKUPOĞLAN KÖYÜ MERKEZZ/ SİVAS

Öğretim Şekli :ikili Eğitim yapılmaktadır.

Yerleşim Yeri - Yakupoğlan Köyünde yer alan binamız yenilenmek üzere yıkılacağından okulumuz, eğitim-öğretime Güneykaya Köyünde yer alan Güneykaya Anadolu Lisesi´nin binasında devam etmektedir.

Adres - YAKUPOĞLAN KÖYÜ MERKEZZ/ SİVAS

Ulaşım Okulumuza öğretmen servisi ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İle uzaklığı 55 km´dir.